اسکرابر چیست؟

اسکرابر ها سیستم هایی هستند که باعث کنترل آلودگی هوا می شوند که گروه های متنوعی دارد مثل اسکرابر های صنعتی و شمیایی و یا گازی که برای از بین بردن ذرات گاز از جریان های اگزوز صنعتی استفاده می شود.

سیستم اسکرابر به دستگاه های کنترل آلودگی گاز ها گفته می شود که برای پاکسازی و از بین بردن این آلودگی ها از مایعات استفاده می کنند.اسکرابر ها یکی از دستگاه های مهم برای کنترل گاز های گلخانه ای و به خصوص گازهای اسیدی استفاده می شود .

زمانی که گاز دودکش ها در بیشترین تراکم خود قرار می گیرند از اسکرابر ها می توان برای بازیافت گرما از گرمای گاز ها استفاده کرد.

اسکرابر  برای تصفیه و خالص سازی گاز هایی که فشار زیادی دارند و در مسیر ایستگاه های گاز پر مصرف گذاشته می شود. شیوه کار آن به یکی از روش های زیر انجام می شود:

کاربرد صنعتی

خشک کن ها

کوره ها

تولید کود

الکترونیک

صنعت آهن و فولاد

صنایع شمیایی و دارویی

انواع اسکرابر

از دو راه می توان برای پاکسازی آلاینده هایی که در دودکش ها وجود دارد استفاده می شود:

اسکرابر تر: با استفاده از اسپری که برای روی گازها می زنند که باعث حذف ذرات و گازهای خطرناک شود.

اسکرابر خشک: با استفاده از یک جامد که معمولا حالت پودری دارد برای از بین بردن گاز های خطر ناک استفاده می شود.

اسکرابر خشک چیست؟

اسکرابر خشک یکی از انواع اسکرابر ها می باشد که برای از بین بردن مواد خطرناک که از اگزوز های صنعتی بیرون می آید ، قبل وارد شدن در محیط  از آن استفاده می کنیم.

اسکرابر های خشک باعث جلوگیری  گازهای اسیدی می شوند که در مرور زمان باعث تولید باران های اسیدی که بسیار خطرناک هستند می شود.اسکرابر خشک معمولا برای از بین بردن گاز های اسیدی می باشد که نتیجه سوخت و ساز است.

این عملیات که در سرعت بسیار بالا استفاده می شود در سه مرحله می توان از آن استفاده کرد:

چیلر چیست؟

 

در ابتدای کار برای آماده سازی برای قسمت های بعدی باید مرحله ی خنک سازی گازهای خروجی را انجام داد.این مرحله به دلیل انجام می شود که مرحله های دیگر به راحتی انجام شود. بعد از این که گاز های سمی با استفاده از خنک کننده رقیق شد می توان گاز های خارجی را به راحتی حذف کرد.

اولین و مهم ترین مزایای اسکرابر های خشک این است که  خاصیت زیست محیطی دارد.

یکی از معایب اسکرابرهای خشک پودرهای پسماند می باشد به خاطر این که بسیار خطرناک هستند باید با ماده ی خاصی ترکیب شوند که این ترکیب باید حتما زیر نظر یک کارشناس انجام شود.

یکی دیگر از معایب این سیستم ها هزینه بالای اسکراب کردن می باشد.و آخرین عیبی که دارد این است که نمی تواند همه آلاینده های خروجی را حذف کند.

اسکرابر تر:

اسکرابر های تر برای برای از بین بردن آلاینده های کوره و دستگاه می باشد.زمانی که این گازها از یک محفظه عبور می کند و زمانی که عبور می کند مواد کاملا تصفیه می شود و روی آن اسپری می شود.

در این فرآیند برای از بین بردن گرد و غبار معمولا از آب استفاده می کند ولی در بعضی موارد می شود از مواد شمیایی استفاده کرد این کار مقدار بسیار زیادی از هوا را وارد جریان آب می کند که در آخر کار آن دو را از هم جدا می کنند.

اولین مزیت اسکرابر های تر جلوگیری از رها سازی مواد آلاینده به درون محیط زیست است. دومین مزیت این نوع اسکرابرها محکم بودن و تحمل بالای این اسکرابرها در برابر طیف وسیعی از دماها می باشد که این مورد آن ها را برای عملکرد در تغریبا همه ی محیط ها مناسب می سازد و در پایان این اسکرابرها را برای طیف وسیعی از آلاینده ها، از سولفور گرفته تا گاز های اسیدی که می توانند باران های اسیدی را تولید کنند، کاربرد دارند.

بهترین مزیت اسکرابرهای تر جلوگیری از آزاد شدن گاز های مضر در هوا می باشد. مزیت دیگر آن این است که اسکرابر های تر دارای مقاومت بالا در برابر تمام دما ها می باشند و این اسکرابر ها در برابر تمام آلاینده ها از سوافور گرفته تا گاز های اسیدی را می توانند باران های اسیدی تولید کنند.

اسکرابر

مزیت استفاده از اسکرابر

1-حذف ذرات بالای 3 میکرون با بازدهی بالا
2-تعمیر و نگهداری آسان
3- عملکرد مطلوب زمانی که گاز ورودی به اسکرابر درجه حرارت بالایی داشته باشد.
4- مواردی که آلاینده گازی ورودی به اسکرابر قابل اشتعال باشد.
5- در مواردی که مواد یا ذرات ورودی به اسکرابر مرطوب باشد.

عوامل موثر در طراحی اسکرابر ها:

الف) محدودیت فضا

ب) بازده جمع آوری آلاینده

ج) افت فشار

د) قطر ذره

ه) فلوی گاز

و) نسبت مایع به گاز

اجزا و مکانیزم عملکرد اسکرابر:

مخزنی استوانه ای با قطر و طول های متفاوت متناسب با عوامل مختلف طراحی میشود.

داخل این مخزن دیوایدر گریتینگ (شبکه ای) پوشیده شده از الیافی مخصوص تعبیه شده است.تعداد این دیوایدرها متناسب با دبی گاز ورودی و گاز خروجی حاصل می باشد.

الیافی که شبکه ها با آن پوشیده شده اند توسط سیالی پاششی نم دار میشوند تا ذرات معلق توسط رطوبت این الیاف جذب شوند.

گاز به همراه ذرات معلق از دریچه ورودی تعبیه شده وارد مخزن می شوند.

با عبور از دیوایدر های مشبک (گریتینگ) ذرات معلق به الیاف نم دار میچسبند یا در تارو پود الیاف محصور می شوند.

برای بالا رفتن راندمان عملکرد اسکرابر گاز ازپکینگ ها عبور کرده تا تمام ذرات معلق در گاز از آن جدا شوند.

این گروه صنعتی مفتخر می باشد که با تکیه بر سالها تجربه خود در راستای تولید و فروش انواع هواکش های صنعتی شامل : فن های سانتریفیوژ (دبل ، فشارقوی ، رادیالی ، پی وی سی( PVC )، سقفی و کانالی . فن های آکسیال(دیواری ، کانالی ، جت فن ، اگزوز فن ، سقفی و خانگی ) و همچنین محصولات خاص شامل : هواکش های سرد خانه ای یا کندانسوری ، کوره هوای گرم صنعتی (هیتر) ، ساید چنل ، سیکلون ، سیستم تصفیه دود و انواع فن های تابلویی در ابعاد و ولتاژ های مختلف ( AC-DC ) جهت تابلو های برق و مخابراتی فعالیت دارد.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *