شیر برقی چیست؟

شیر برقی یک سیستم است که به طوری طراحی شده است که این امکان را به ما می دهد که بتوانیم به راحتی عبور و یا عدم عبور مایعات و گازها را با کمک آن کنترل کنیم شیر برقی در اندازه و کارکرد های متفاوتی در بازار وجود دارد و با استفاده از تایمرها و میکرو سوئیچ ها و بقیه المان های مدار فرمانی که داده می شود برای باز و بسته کردن منظور خاصی به آن می دهیم.

انواع :

شیر برقی ها در صنعت برای مواردی ماثل  جک های هیدرولیکی و پنوماتیکی و همچنین عبور و عدم عبور سیال استفاده می شود. شیر برقی ها  انواع مختلفی دارند  که به طور دائم فرمان قطع و وصل با توجه به کارکرد مدار و نیاز آن لحظه ی دستگاه باز و بسته میشود.در شیر برقی های جریان مستقیم که دارای دو مدل NO و NC است که در حالت عادی باز یا در حالت عادی بسته می باشند و با تحریک بوبین با برق دار کردن تغییر حالت می دهند. یعنی اگر باز باشند بسته می شوند و اگر بسته باشند باز می شوند.

در نوع دیگر شیر برقی که به شیر برقی غیر مستقیم یا پایلوت گفته میشود. از فشاری که از ورودی شیر وارد میشود برای بسته نگه داشتن شیر استفاده میشود و با صرف انرژی کمتری میتوان حجم زیادی را عبور دهد.

شیر برقی

نصب شیر برقی

برای نصب شیر برقی ها مهم ترین موضوع دقت به ولتاژ تغذیه ی بوبین میباشد. شیر برقی ها میتوانند با ولتاژ های 24VDC و 12VDC و همچنین 220VAC تغذیه شوند. برای راه اندازی یک شیر برقی در مدار میبایست ابتدا راهنما و دستورات مربوط به شیر برقی را کاملا مطالعه کرده و با آگاهی از عملکرد آن را در مدار به کار ببندیم یا اگر شیر برقی مناسب مدار ما نبود حتما برای تعویض آن اقدام کنیم. شیر برقی هایی که از PLC دستور می گیرند و در آن مدار ها به کار برده می شود معمولا دارای ولتاژ تغذیه 24VDC می باشند تا مطابق ولتاژ خروجی PLC ها بوبین شیر برقی ها تحریک شود. در قسمت هایی که دسترسی به برق 24 ولت نیست از شیر برقی هایی با ولتاژ 220 ولت استفاده می کنیم.

برای نصب شیر برقی ها باید به موضوع مهمی بسیار دقت کرد آن هم ولتاژ تغذیه می باشد. شیر برقی ها را ولتاژهای گوناگونی دارند مانند 24VDC  و 12VDC و همچنین 220VAC

شیربرقی

موارد استفاده :

شیر برقی ها با توجه به انواع مختلفی که دارند استفاده های وسیعی دارند ؛ از آبیاری هوشمند یک زمین مزروعی گرفته تا کنترل فشار هوای پنوماتیک در دستگاه های بسیار بزرگ.

برای مثال شما یک کارخانه ی آبلیمو سازی را در نظر بگیرید. در کارخانه آن قسمت از خط تولید که شیشه های آبلیمو را به مقدار لازم پر می کند و هنگام پرشدن شیر را میبندد , این عمل توسط فرمان هایی که اعمال شده و دستور باز یا بسته شدن شیر برقی را در زمان  مناسب میدهد , انجام می شود. و تمامی شیشه ها در آن خط تولید به یک مقدار مشخص پر میشوند.یا در دستگاه های پنوماتیکی که فشار باد باعث بالا و پایین رفتن جک ها می شود این شیر ها اجازه و عدم اجازه ی عبور باد را در دستگاه ها توسط فرمانی که ما تعریف کردیم, صادر میکند.

در دستگاه های پرس ضربه ای که توان های بسیار بالایی هم دارند مثلا پرس با قدرت 200 تن , شیر برقی ها در این پرس ها قرار گرفته و هنگام صدور فرمان پرس به وسیله ی میکرو سوئیچی برای چند لحظه شیر باز شده و دستگاه عمل پرس را انجام میدهد. گاه به علت خرابی شیر برقی ها و عبور ندادن هوا با فشار مناسب , عملکرد این دستگاه ها با مشکل روبرو شده و فرمان پرس را اجرا نمیکنند

بیشتر بخوانیم 🖇️ فیلتراسیون چیست؟

جدید

شیر برقی دو راهه دو حالته یونی دی همانطور که از نامش پیداست دو مجرا دارد که سایز آن یکی از ۸ مورد بالا است.
این شیر در صورت اعمال ولتاژ یکی از ۴ مورد بالا نسبت به ولتاژ نامی بوبین تحریک شده و مسیر سیال را باز می کند.
گام رزوه این شیرها گام G است.
شیر های برقی دو راهه دو حالته ( ON-OFF ) یونی دی ساخت چین هستند.
این شیر ها تدریجی نیستند اما برای کم کردن دبی سیال میتوانید از یک شیر کنترل فلو استفاده کنید.
جنس پایه ی این شیر ها استیل ۳۰۴ ضد زنگ و جنس بوبین آنها مس و کیفیت ساخت پایه و بوبین بسیار بالاست.

قیمت شیر برقی استنلس استیل آب یونی دی ( UNI-D )
همانطور که می دانید قیمت شیر برقی استنلس استیل آب یونی دی ( UNI-D ) به سایز شیر برقی و نوع آن و فشار کاری آن بستگی دارد.
مثلا قیمت شیر برقی برنجی آب ۱۰ باری سایز ۱/۲ کمتر از شیر برقی بخار سایز ۱/۲ است یا مثلا کمتر از قیمت شیر برقی استیل یک دوم است.

مسائل اصلی در تعین قیمت شیر برقی

سایز شیر برقی
جنس پایه ( استیل برنج )
نوع شیر برقی ( سوزنی یا دیافراگمی ) جنس دیافراگم
دما و فشار کاری
جنس دیافراگم شیر برقی دیافراگمی یونیدی ( UNI-D ) در حالت ۱۶ باری معمولی NBR است و این دیافراگم دمایی بین منفی پنج درجه تا صدو پنج درجه تحمل میکند.
برای استفاده در دما های بالاتر میتوان از شیر برقی بخار استفاده کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *